Allt fler svenskar åker på jullov till USA | Fixa följande innan du åker

Är du en av de många svenskarna som bara inte kan vänta på att få åka utomlands och komma bort från den vardagliga tristessen? Särskilt under jullovet när mörkret börjar lägga sig är det tråkigt att sitta inne och stirra ut på tomheten, så varför inte sticka i väg på en spännande julresa till USA? Stopp på belägg, för innan du kan ge dig av finns det viss planering att ta tag i.

 

Lägg vantarna på ett ESTA tillstånd

 

För att du ens ska kunna komma in i landet är ett ESTA tillstånd viktigt, och mer information kring detta finner du hos ESTA.se. Sammanfattningsvis delas ett ESTA resetillstånd ut dig om du befinner dig i ett VWP-land och om du endast ska besöka USA i högst 90 dagar. Om du vill resa som turist till USA under jullovet räcker det då gott och väl med ett ESTA tillstånd, men om du vill arbeta i USA och stanna där i mer än tre månader är det ett visum som du kommer att vara i behov av.

 

Se till så att du och de andra resenärerna är friska

 

Om du är smittad av Covid-19 kan du inte resa till USA, och detta är en säkerhetsåtgärd för att se till så att viruset inte sprider sig ytterligare. För att komma in i USA måste ni ta ett PCR-test som kontrollerar huruvida ni är friska eller inte, och om PCR-testet visar sig vara negativt betyder detta med största sannolikhet att ni inte har Covid-19. Alla resenärer ska också vara vaccinerade för säkerhetens skull. Så länge du har ett ESTA resetillstånd, ett negativt PCR-test samt är vaccinerad kan du nu resa till USA.

 

Planera din resa väl

 

Det sista, och kanske aningen uppenbara, som du inte vill glömma bort är att planera din resa på ett noggrant sätt. För billiga flygbiljetter är det händigt att boka dessa ett relativt långt tag innan det är dags att åka, och förbered även genom att boka hotellrum eller att se till så att du har någon annanstans att bo när du väl kommer fram till USA. Skriv också redan nu en packlista och fyll på efterhand som du kommer på mer som du vill ha med dig. På så sätt garanterar du att du inte har glömt någonting när du väl ska packa din väska och åka i väg.

Previous Post Next Post