Kan jag resa med kryckor?

Har du fått en skada på ett ben, ett knä eller en fot? Kanske har du precis blivit opererad, men vill ändå ut och resa? Då undrar du säkert hur du ska gå till väga för att kunna göra det. Att resa med kryckor och andra hjälpmedel behöver inte alls vara speciellt svårt. Här i denna artikel kan du läsa mer om hur du skulle kunna resa med dina kryckor eller andra funktionshjälpmedel.

Så reser du med dina kryckor

Att resa med kryckor behöver inte alls vara speciellt svårt. Om du ska resa med till exempel buss, tåg eller taxi är detta oftast inte alls något problem. Om du ska ut och flyga får du ta med dig dina kryckor och dina andra hjälpmedel med dig ombord. I de allra flesta fall får du dock endast ta med dig två olika typer av hjälpmedel, som till exempel dina kryckor och din rullstol. Ska du ut och flyga bör du alltid ta reda på det enskilda flygbolagets regler för gods och farligt gods innan du bokar din resa, speciellt om du tänker resa med dina hjälpmedel.

Skaffa hopfällbara kryckor

För att göra din resa lite lättare, skulle du kunna investera i ett par hopfällbara kryckor. Dessa kryckor är mycket lättare att ta med sig på resan, då de inte tar upp lika mycket plats. I många fall är hopfällbara kryckor mycket lättare och smidigare än vanliga kryckor, så de är inte speciellt tunga at bära runt på. Du kan snabbt och enkelt lägga upp dem på hyllan i tåget eller bussen. Om du inte redan har hopfällbara kryckor borde du se till att skaffa dig ett par. Om du planerar att resa mycket med kryckor kommer du verkligen vilja ha några som är både lättare och smidigare att ta med sig på resan.

Next Post